top of page

Aromaterapia

Lääketieteen isä Hippokrates kirjoitti paljon kasvien parantavasta voimasta ja hänen mukaan hoidon tehtävä on elvyttää ihmiskehon sisäiset ja luonnolliset parantavat voimat.

Aromatherapy Oil
Mitä on aromaterapia ja eteeriset öljyt?

Aromaterapia on kasvien tuottamien tuoksuvien yhdisteiden hyödyntämistä hyvinvoinnin ja terveyden tukena. Eteeriset öljyt ovat aromaattisia ja vahvoja kasviuutetiivisteitä, jotka on eristetty höyrytislaamalla, kylmäpuristamalla tai pihkaa juoksuttamalla. Eteerisiä öljyjä voi hyödyntää esimerkiksi ihonhoidossa, mielialan tukena, erilaisissa tulehduksissa ja hengitysteitä avaamaan.

Eteeristen öljyjen lisäksi aromaterapiassa hyödynnetään myös kylmäpuristettuja kasviöljyjä, hydrolaatteja eli kasvivesiä sekä maseraatteja eli kasviöljy-yrtti-uutoksia.

 

Aidot puhtaat ja toimivat eteeriset öljyt ovat kokonaisuudessaan luonnon tuotteita eli ne kerätään yhdestä kasvilajista eikä niihin lisätä mitään synteettisiä aineita. Laadukkaan eteerisen öljyn tuotannossa huomioidaan kasvin kasvuolosuhteet ja myös maaperällä sekä valon määrällä on suuri vaikutus.

Käyttämäni eteeriset öljyt ja muut aromaterapia tuotteet ovat 100% puhtaita ja laadukkaita, joten niiden käyttäminen on turvallista ja tehokasta.

 

Tuoksumolekyylien vaikutukset

Eteerisillä öljyillä on monenlaisia vaikutuksia ja niitä on todella monipuolisesti saatavilla. Niiden vaikutukset perustuvat sekä tuoksuihin että ihon läpi imeytymiseen. Hengitettynä eteeristen öljyjen vaikutus on tehokas. Eteeriset öljyt vaikuttavat hajuaistin kautta suoraan aivojen limbiseen järjestelmään ja sitä kautta tunnekeskukseen. Tunteet voivat vaikuttaa mm. kehon stressitilaan ja siten jopa hormonitoimintaan.

 

Tietyillä eteerisillä öljyillä on antiseptisiä, tulehduksia ehkäiseviä, antioksidanttisia, rauhoittavia, hengitysteitä avaavia, pahoinvointia ja kipua lievittäviä, mielialaa kohottavia yms. vaikutuksia. Voit valita itsellesi tilanteeseen sopivan öljyn intuitiivisesti tuoksuttelemalla tai keskittymällä haluamiisi vaikutuksiin.

 

Mistä voin hankkia eteerisiä öljyjä ja muita aromaterapia tuotteita?

Ota yhteyttä ja kerro mistä tuotteesta tai käyttötarkoituksesta olet erityisen kiinnostunut. Autan sinua mielelläni tuotteiden hankkimisessa.

Eteeriset öljyt ovat hyvinvointia luonnollisin keinoin!

bottom of page