top of page

Kätilöpalvelut

Raskaana olevan, synnyttäneen ja koko perheen tukeminen on erittäin lähellä sydäntäni ja teen ohjausta aina lämmöllä ja kiireettömästi. Minulla on terveydenhuollon ammattihenkilönä vaitiolovelvollisuus, joten voit puhua minulle luottamuksella kaikesta mistä haluat.

Mother Holding Baby Finger

Mitä tarjoan?
Imetysohjaus

Milloin kannattaa tulla imetysohjaukseen?

 

Voit tulla vastaanotolle aina, kun haluat keskustella imetykseen liittyvistä asioista, kaipaat käytännön apua imetykseen tai sinulla on joitain imetykseen liittyviä haasteita. Vastaanotolle myös kumppanit ovat erittäin tervetulleita, sillä imetys on perheen yhteinen asia ja on tärkeää, että molemmat vanhemmat voivat osallistua siihen ja saada lisää tietoa aiheesta. Voit tulla vastaanotolle jo raskausaikana, jos haluat saada lisää tietoa imetyksestä ja käytännön vinkkejä onnistuneeseen imetyksen aloitukseen.

Millaisia asioita vastaanotolla käsitellään?

 

Vastaanotto etenee aina tarpeidesi mukaan. Voimme käydä läpi mm.

 • mistä tunnistaa hyvän imetysasennon ja vauvan oikean imuotteen

 • vauvantahtinen imetys

 • mistä tietää, että vauva saa riittävästi maitoa

 • miten rintoja kannattaa hoitaa

 • imetyksen haasteet ja pulloruokinta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Millaista hoito on?

 

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoito vauvalle. Se rentouttaa vauvaa ja tuo hyvää oloa. Hoitoa voidaan tehdä noin 1,5 viikon iästä lähtien. 

 

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on tutkitusti tehokasta ja sen vaikutuksia ovat mm.

 • helpottaa vauvan vatsavaivoja, kuten koliikkia, ummetusta ja ilmavaivoja

 • vahvistaa kehon toimintoja ja motoriikan kehitystä

 • parantaa unen laatua

 • vähentää itkuisuutta

 • helpottaa mahdollisia imetys vaikeuksia

 

Miten vastaanotto etenee?

 

Hoito tehdään aina vauvan ehdoilla ja vastaanotolla on kiireetön ja lempeä tunnelma. Aikaa on varattu myös imetykseen, jolloin voit saada myös imetysohjausta samalla. Hoidolla helpotetaan vauvan kehon jännityksiä, joita mm. synnytys on voinut aiheuttaa.

 

Vastaanoton kesto on 50 minuuttia, josta noin 30 minuuttia on varsinaista vauvan hierontaa. Vastaanotto sisältää vanhemman/vanhempien haastattelun raskauden kulusta, synnytyksestä, imetyksestä, nukkumisesta jne. Annan vanhemmille myös ohjeita miten hieroa vauvaa itse kotona.

Hoito kannattaa tehdä 3-5 kerran sarjana, jotta saadaan paras mahdollinen hyöty.

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta

Millaista hoito on?

 

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta rentouttaa, helpottaa odottavan äidin oloa ja palauttaa myös kehoa tehokkaasti synnytyksen jälkeen. Se on turvallinen ja syvärentouttava hoito odottavalle sekä synnyttäneelle äidille. Hieronta voidaan tehdä missä tahansa raskauden vaiheessa.

Hieronta asentoa voidaan vaihdella asiakkaan tarpeiden mukaan ja se voi tapahtua mm. kylkimakuulla tai istuen tyynyillä tukien.

 

Millaisia vaikutuksia hoidolla on?

 

Hoito mm.

 • lievittää kehon jännityksiä ja kipuja

 • vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta

 • vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan

 • valmistaa kehoa synnytykseen loppuraskauden aikana

 • palauttaa kehoa raskaudesta ja synnytyksestä

Hieronta tukee ja vahvistaa erinomaisesti kehonhuollon harjoittelua, joten näiden yhdistäminen on suositeltavaa parhaan mahdollisen hyödyn saamiseksi.

 

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta kestää 60 minuuttia.

Mikäli haluat yhdistää siihen henkilökohtaisen kehonhuolto-ohjauksen, varaa 90 minuutin aika. Hierontaan voi halutessaan yhdistää myös rentouttavan ja kaunistavan kasvohieronnan, joka poistaa stressiä ja kireyttä myös kasvojen, pään ja niskan alueelta. Varaa tällöin myös 90 minuutin aika.

Raskauden aikaiset ultraäänitutkimukset

Tarjoan raskausajan ultraäänitutkimuksia Perhe-Artessa. Voit lukea ultraäänitutkimuksista lisää osoitteessa www.perhe-arte.fi, jossa voit varata myös ajan kaikille vastaanotoilleni.

 

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolle!

Myös kotikäynnit onnistuvat hyvin ja ne voivat keskittyä imetysohjaukseen, kehonhuoltoon, vyöhyketerapeuttiseen vauvahierontaan tai raskaushierontaan. Saat halutessasi myös keskustelu tukea, jolloin aiheina voi olla mm. synnytykseen valmistautuminen, synnytyspelko, synnytyksen aikainen kivunlievitys, imetyksen aloitus, vauva arkeen totutteleminen, synnytyksestä toipuminen, synnytyskeskustelu jne. Voimme yhdessä suunnitella juuri sinulle sopivan kokonaisuuden.

Käytän ohjauksessa myös halutessasi 100% puhtaita eteerisiä öljyjä, jotka vaikuttavat sekä mielen että kehon hyvinvointiin. Opastan mielelläni eteeristen öljyjen kotikäytössä raskausaikana ja synnytyksen aikana sekä sen jälkeen ja myös vauvahieronnassa, jolla on erittäin positiivisia vaikutuksia vauvan toipumiseen synnytyksestä ja erilaisten kiputilojen helpottamiseen. (Lue lisää eteerisistä öljyistä kohdasta eteeriset öljyt)

 

Missä vastaanottoni sijaitsee?

Pidän kätilön vastaanottoa tällä hetkellä Malmilla Perhe-Artessa osoitteessa Malminkaari 5. Perhe-Arte sijaitsee katutasolla ja sinne on esteetön pääsy myös vaunujen kanssa. 

Ajanvaraus vastaanotolleni onnistuu osoitteessa www.perhe-arte.fi etusivulta tai mikäli haluat kotikäynnin, ota yhteyttä suoraan minuun.

 

Hyvinvoivan odotuksen ja äitiyden puolesta!

Pregnancy

Hinnat

Kätilön kotikäynti, 1h 120€ 

Kätilön kotikäynti, 2h 200€

Muiden palveluiden hinnat löydät https://perhe-arte.fi/hinnasto/helsinki-hinnasto/

(Helsingissä ja Vantaalla kotikäynnin matkakulut sisältyy hintaan. alv 0%, muualla matkakulujen mukaan)

bottom of page