Kehonhuolto

Tarjoan yksilöllistä ja räätälöityä ohjausta kokonaisvaltaisen hyvinvointisi tueksi. Tarkoitus on vapauttaa kehon jännitystiloja ja virheasentoja, jolloin keho vapautuu liikkumaan luonnollisesti. Tavoite on liikkumisen vapaus läpi elämän.

Kehonhuollon avulla voit myös valmistaa kehoa ja mieltä synnytykseen raskaana ollessasi ja synnytyksestä palautumiseen synnytyksen jälkeen.  

Raskausaika, synnytys ja imetysaika on aina suuri rasite keholle ja niistä kokonaan fyysisesti palautumiseen menee useampi vuosi. Tarjoamani harjoittelun avulla voit nopeuttaa toipumisprosessia huomattavasti ja samalla huolehdit myös henkisestä toipumisesta ja hyvinvoinnistasi.

Vastaanoton alussa voimme selvittää lantionpohjalihastesi ja vatsalihastesi tilanteen synnytyksen jälkeen ja sen avulla suunnitella sinulle yksilöllisen harjoitteluohjelman.

Harjoittelun avulla
  • poistat kehon kipuja

  • hoikistat ja kiinteytät vartaloa

  • parannat aineenvaihduntaa ja poistat turvotuksia

  • muutat liikkumista kauniimmaksi

  • ehkäiset nivelkulumia kudosten aineenvaihdunnan parantuessa

  • ehkäiset kaatumisia sekä liikunta- ja urheiluvammoja

  • rauhoitat mieltä ja syvennät hengitystä (palleahengitys)

  • lisäät energisyyttä ja jaksamista

  • edistät toipumista raskaudesta, synnytyksestä, lapsettomuushoidoista, leikkauksista sekä onnettomuuksista

  • vahvistat lantionpohjalihaksia

 

Miten harjoitellaan?

Kehonhuolto/kehonhallinta harjoittelu perustuu ryhtiä ylläpitävien lihasten vahvistamiseen syväjumpalla ja luita liikuttavien lihasten pidentämiseen syvävenytyksillä eli pitkäkestoisilla venytyksillä.

Syväjumppa ei ole perinteistä jumppaamista, vaikka moni harjoitus on monelle tuttu jostain muualta. Harjoittelu on huomattavasti hidastempoisempaa kuin perinteinen jumppa ja siinä haetaan aina yhteys myös mieleen, jolloin harjoittelu on vaikuttavampaa ja tehokkaampaa. Lisäksi vältytään vahingoittamasta kehoa, kun liikkeet tehdään hallitusti.

 

Kenelle harjoittelu sopii?

Kehonhallinnasta seuraa jo aiemmin mainittua liikkumisen vapautta. Toiselle se voi tarkoittaa arjessa selviytymistä ja toiselle vaikka kilpaurheilua. Kehonhallinta lisää liikkumisen turvallisuutta ja ehkäisee esimerkiksi kaatumisia ja nivelkulumia. Tästä syystä harjoittelu soveltuu kaikille ja kaiken ikäisille, lähtökohdista riippumatta.

 

Kehonhuolto/kehonhallinta harjoittelu ei kilpaile esimerkiksi joogan tai pilateksen kanssa vaan luo hyvän pohjan harrastaa mitä tahansa liikuntamuotoa turvallisesti. Se toimii loistavasti myös ainoana harjoittelumuotona niin halutessaan, sillä se ylläpitää ja kehittää toimintakykyä arjessa selviytymiseen.

 

Harjoittelua voidaan toteuttaa ryhmä tai yksilö ohjauksena ja tunnit voidaan pitää joko livenä tai online ohjauksena. Soveltuu myös loistavasti työpaikoille lisäämään työntekijöiden työhyvinvointia ja erilaisiin työhyvinvointi päiviin ohjelmaksi. Kysy rohkeasti lisää niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva palvelu.

 

Hyvinvoivan kehon ja mielen puolesta!

Physiotherapy

Hinnat

Kehonhuollon yksilötunti 1h 84-90€

Kehonhuollontunti kahdelle 1h 120€